SN

(0)

Meni

Primena CO2 u proizvodnji vode

Voda je pokretač cele prirode!

Voda je, po rečima Leonarda da Vinčija, “Sila pokretač cele prirode”. Tako je i u ljudskom organizmu, gde je voda najzastupljenija supstanca i predstavlja medijum u skoro svim vitalnim funkcijama – u krvi, transportu hranljivih materija, održavanju telesne temperature, sve do izlučivanja produkata metabolizma i štetnih sastojaka.

Šta je CO2?

Ugljen-dioksid, ugljični dioksid, karbon dioksid ili ugljenik(IV)-oksid je atmosferski gas koji se sastoji od od jednog atoma ugljenika i dva atoma kiseonika. Hemijska formula ovog gasa je CO2. Ugljen dioksid je inertan gas, bezbojan, bez mirisa,  kiselog okusa.

Velike količine ugljen dioksida koriste se u prehrambenoj industriji za proizvodnju gazirane voda i ostalih bezalkoholnih osvežavajućih pića i kao zaštitni plin u proizvodnji i pakovanju hrane i protiv požarnim sistemima.

Gazirana voda u sebi ima CO2

Opšte je poznato da se pića gaziraju uz pomoć gasa ili tačnije uz pomoć ugljen dioksida. Upravo je ugljen dioksid, rastvoren u vodi, zaslužan za pojavu malih mehurića koji golicaju grlo, odnosno obična voda se pod pritiskom obogaćuje ugljen dioksidom i na taj način se dobija gazirana voda.

Šta se tačno dešava?

Ako na ovo gledamo kao hemičari, ugljen dioksid ulazi u reakciju sa vodom i stvara izuzetno slab rastvor ugljene kiseline. Tačno kod ovog procesa stvaraju se mehurići kod gaziranih pića.

Gazirana voda jednako hidrira organizam kao i negazirana

Gazirana voda hidrira organizam i ublažava bol u gornjem delu stomaka, kao i nadutost, gasove i mučninu. Gazirana voda značajno smanjuje probavne smetnje i pomaže osobama koje boluju od hroničnog zatvora. Takođe gazirana voda povoljno utiče na kardiovaskularni sitem, snižava nivo holesterola, ubrzava metabolizam, daje osećaj sitosti i deluje osvežavajuće.

Uz Sodapower kućni aparat za gaziranje vode na raspolaganju uvek imate gaziranu vodu u udobnosti vašeg doma. Osvežavajući mehurići mogu biti sveže pripremljeni u samo nekoliko trenutaka uz naš Cilindar za CO2 gas.

Distributeri SODAPOWER aparata i cilindara

 • Aquasana No1
 • Aquasana No1

  Novi Sad

  Vršačka 43

  T: 021/546-225

  T: 062/258-101

  W: filterizavodu.rs/

 • WORLD OF WATER&WINE
 • WORLD OF WATER&WINE

  Novi Sad

  T: 069 451 55 05

 • Aquasana No1
 • Aquasana No1

  Novi Sad

  Vršačka 43

  T: 021/546-225

  T: 062/258-101

  W: filterizavodu.rs/

 • WORLD OF WATER&WINE
 • WORLD OF WATER&WINE

  Novi Sad

  T: 069 451 55 05

Kompanija SodaPower ima želju da raširi prodajnu mrežu na teritoriji cele Srbije. Ako želite da budete jedan od naših distributera NOVOG proizvoda na našem tržištu, kontaktirajte nas na jedan od navedenih brojeva telefona ili nam pošaljite Vaše predloge za saradnju. Svaka sugestija je dobrodošla!