SN

(0)

Meni

MAMURLUK – SODA VODA REŠENJE

Mamurluk je stanje organizma koje se javlja nakon prekomerne upotrebe alkoholnih pića. Alkohol pospešuje izlučivanje vode iz organizma što može dovesti do ispucalih usana, a neretko glavobolja i mučnina.

Zašto dolazi do mamurluka?

Glavni razlozi nastanka mamurluka su:

 1. Etil-alkohol koji je sastavni deo svih alkoholnih pića i deluje na organizam tako što pomaže izlučivanju vode i time dovodi do dehidratacije organizma.
 2. Dodaci alkoholnim pićima koji pospešuju ukus, miris ili boju alkoholnih pića.
 3. Mešanje različitih vrsta pića

Spas je u mehurićima!

Alkohol je u današnje vreme vrlo dostupan, obavezan deo skoro svih vrsta proslava i često je nezaobilazan deo večeri. Mnogi neželjeni efekte se javljaju kao posledica njegove konzumacije i zato je vreme da dopustimo mehurićima da naprave ‚‚magiju” i pomognu nam da prebrodimo poteškoće mamurluka.

Različita istraživanja su dokazala pokazala da soda voda ima ogroman značaj u pobeđivanju mamurluka.  Naime, soda  zamenjuje izgubljene hranljive sastojke i pomaze pri smirivanju stomaka, mučnina i čestih glavobolja. Njena gaziranost utiče na to da vam se organizam postepeno oporavlja, smanjuje zapaljenje želudačne kiseline i znatno pomaže u regulisanju glavobolja.

Preporučujemo vam da posetite naš sajt, pogledate ponudu, a pri kupovini SodaPower aparata možete da odredite po svom ukusu nivo gaziranosti vode.

Kako izlečiti mamurluk?

‚‚Suero” je u Meksiku opšte poznat kao tradiocionalni lek za mamurluk. Za vas smo  spremili ‚‚specijalnu” limunadu sa malim izmenama koja će vam pomoći pri lečenju mamurluka.

Potrebni sastojci (0,33l):

1 Limeta, 3/4 soli (supena kašika), soda voda, led

Način pripreme:

U čašu sipati soda vodu, i dodati so. Nakon toga, iscediti celu limetu u čašu i po želji dodati limun. Mešati dok se sve ne sjedini, a so istopi, potom dodati led. Za ukras stavite mentu i/ili dodajte limun. Preporučuje se da piće popijete dok je hladno.

Nadamo se da će vam ‚‚specijalna“ limunada pomoći da lakše prebrodite mamurluk, a do tada, živeli!

Distributeri SODAPOWER aparata i cilindara

 • Izvorska voda
 • Izvorska voda

  Belodrimska 119
  34000 Kragujevac, Srbija

  T: +381 64 3333774

 • Izvorska voda
 • Izvorska voda

  Belodrimska 119
  34000 Kragujevac, Srbija

  T: +381 64 3333774

Kompanija SodaPower ima želju da raširi prodajnu mrežu na teritoriji cele Srbije. Ako želite da budete jedan od naših distributera NOVOG proizvoda na našem tržištu, kontaktirajte nas na jedan od navedenih brojeva telefona ili nam pošaljite Vaše predloge za saradnju. Svaka sugestija je dobrodošla!